wandelroute

Op de Facebook groep ‘Je bent Delfsielster‘ is onlangs en in initiatief gestart om een wandelroute met verhalen te organiseren. Toen de route publiceerde kreeg ze veel reacties om ook Farmsum mee te nemen.

Het plan:

In eerste instantie 2 routes met meerdere verhaallijnen. Later deze routes eventueel opdelen in kleinere aansluitende trails en er tevens een gezins / kinder route kwelderlandschap van Marconi:

Route Ronde Mooi Delfzijl en Route Farmsum, met voor beide drie verhaallijnen: 1) vorige eeuw 2) voor 1900 en 3) 1e en 2e wereldoorlog.
De verhaallijnen kunnen separaat worden gevolgd, dus meerdere keren lopen of allemaal tegelijk

Voor Ronde Mooi Delfzijl heeft inmiddels het Eemshotel aangegeven de rol als Ambassadeur wel te willen invullen. Voor Farmsum (startpunt centrum via Nieuweweg / Kroonstad naar Farmsum) heeft het Lokaal aangegeven wel de Ambassadeur  te willen optreden

De volgende stap is om met twee teams aan de slag te gaan om de routes concreet te maken: hetgeen praktisch betekent 1) de route lopen en vaststellen waar de verhaalplekken komen te liggen 2) de verhalen schrijven en foto’s / films erbij zoeken.
NB.. Voor Farmsum heeft Piet Lanting al aangegeven op gezette tijden (bijvoorbeeld bij events) een rondleiding in de kerk te willen verzorgen.

Als stap 1 en 2 klaar is wordt het geheel omgezet naar een App. Hier zijn al afspraken over gemaakt met app-bouwer Knowlogy in Groningen. Hoe dat technisch precies te werk gaat weet ik nog niet:  misschien dat we het zelf kunnen doen of dat het bedrijf in Groningen die overzetting van route en verhalen regelt is nog even afwachten. In ieder geval verwacht ik eind maart / begin april de app met de routes te kunnen testen met jullie. Waarbij we ons tevens laten rondleiden in de Kerk in Farmsum. Misschien dat er ook nog andere rondleidingslocaties komen, zou leuk zijn.

Is de route klaar dan wordt deze overgedragen aan een Route-Organiser (nog geen idee wie dat op zich gaat nemen, misschien VVV?), die ervoor zorgt dat de route wordt vermarkt en 1 of 2 Route-Beheerders, die op basis van de digitale routelog (stempels) en de reacties aanpassingen doorvoert in het landschap of in de route.

Wie kunnen we noteren voor route Ronde Mooi Delfzijl (werknaam)? en wie voor route Farmsum (werknaam)?

Uw reactie graag naar; Ype Poortinga
Mobile/Whatsapp: 0653 89 82 81 
voicemail staat uit, bij nummerherkenning bel ik terug
of mail naar ypepoortinga@gmail.com

.