► Buurtpreventie Farmsum gebruikt Veiligebuurt.nl

Beste buurtbewoner,

Misschien heeft u al eens gehoord van buurtpreventie of digitale buurtpreventie. Dit zijn betrokken bewoners die met elkaar alert zijn op verdacht gedrag in de buurt. Zo staan deze bewoners voor elkaar klaar als er iets urgents gebeurt en melden ze snel via de telefoon deze informatie aan elkaar.

Deze initiatieven schrikken inbrekers af en vergroten de kans dat daders gepakt worden. In heel Nederland organiseren steeds meer bewoners zich in deze groepen. Het aantal inbraken in de buurt daalt vaak tot wel 50%.

Het wordt steeds gemakkelijker voor buurtgenoten om hieraan mee te doen. Zelfs al zonder dat we elkaar kennen en zonder sociale verplichtingen. We zijn deze actie gestart, omdat we natuurlijk allemaal veilig willen wonen in onze buurt. We vragen alle bewoners in de buurt om hieraan mee te doen!

Hiervoor gebruiken we de gratis Veiligebuurt app: 

  • Veiligebuurt werkt anoniem, U hoeft niet elkaars 06-nummer te weten (of te delen)
  • Geen beperking in aantal deelnemers binnen de groep
  • Makkelijk meerdere onderwerpen bespreken binnen dezelfde groep
  • Urgente melding kunnen maken

Het is heel makkelijk om deel te nemen:

  • U downloadt de gratis app op uw smartphone (via de betreffende “App Store” zoekt u op “veiligebuurt” dan vindt u de app direct). U meldt u aan in de app met uw postcode en uw e-mailadres, daarna komt u automatisch in de juiste buurtgroep waar uw buren ook zijn.

U wordt automatisch lid van een:

  • Straatgroep (dit betreft iedereen die in uw straat woont)
  • Buurtgroep (dit betreft iedereen in een iets groter gebied binnen uw woonplaats)
  • U kunt direct beginnen met meldingen maken of belangrijke informatie delen

Wij zouden het zeer waarderen als u ook wilt meedoen. Met enkele buren samen zijn we al begonnen dus u bent niet alleen in de groep. Download de app en neemt u eens contact met ons op. Door samen alert te blijven en contact te hebben zorgen we ervoor dat onze buurt veilig blijft!

Vanaf 20-07-2018 gaan wij over van WhatsApp Buurtpreventie Farmsum naar Veiligebuurt.nl en zal de WhatsApp groep worden verwijdert. 

Hartelijk bedankt.

Udo Zeeman
info@uzeeman.nl of info@farmsum.net

www.veiligebuurt.nl

Scan de QR-code om direct naar de app of play store

 

MELD JE VANDAAG NOG AAN!

Zie ook https://veiligebuurt.nl/veiligebuurt-app/ voor alle voordelen van deze app.