welkom op Farmsum.net

Link

Farmsum (Gronings: Faarmsom) is een dorp in de gemeente Eemsdelta in de Nederlandse provincie Groningen, onze mooie dorp ligt in de gemeente Eemsdelta. Het bewonersaantal staat anno 2021 op ongeveer 1.628. Farmsum telt meer dan 320 bedrijven en ook verenigingen zijn rijkelijk vertegenwoordigd.

P2000 meldingen Farmsum

Link

P2000 meldingen Farmsum

Schatten onder het zand

Link

“Er is een tijd om af te breken en er is een tijd om op te bouwen…”
Deze woorden zijn in 1869 gesproken door ds. Huysers bij het leggen van de eerste steen van de nieuwe Farmsumer Kerk, nadat de oude Romano-gotische kerk uit de 13e eeuw was afgebroken.
De nieuwe Farmsumer Kerk is een neoclassicistische hallen kerk met zeer smalle zijbeuken en een driezijdige sluiting.
Vanwege zijn bijzondere bouwstijl is de kerk, ondanks zijn redelijke jonge leeftijd, een Rijksmonument en zeker de moeite waard om het eens te bezoeken.
Om een indruk van de kerk te krijgen is een rondleiding door de kerk opgenomen op een DVD.

Welkom in dit huis sta even stil bewonder de schoonheid van deze kerk adem het verleden van dit huis hier ben je thuis hier wordt je verwacht zoals je bent  sluit je ogen word even stil brand een kaarsje voor wie je lief zijn of voor hen die er niet meer zijn ga naar je eigen huis met de zegen vrede, en alle goeds.

Geur- en geluidsoverlast

Link

Naar aanleiding van de resultaten van de pilot met de Luchtapp hebben wij de Hinderapp ontwikkeld. Deze app hebben we onlangs in gebruik genomen en is bereikbaar via Hinderapp.nl.

Alle inwoners van de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta kunnen hiermee gemakkelijker geur- en geluidsoverlast van bedrijven in hun eigen omgeving melden op de kaart of een officiële klacht indienen.

 

Hinderapp.nl vervangt de Luchtapp
Met de komst van de Hinderapp.nl komt er een einde aan de Luchtapp. Vanaf 1 november a.s. is de Luchtapp niet meer bereikbaar, maar u wordt dan doorgeleid naar de Hinderapp.nl.

Gebruikers Luchtapp kunnen zich aanmelden voor de Hinderapp
De Hinderapp is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta. Uw account is niet automatisch overgezet, maar u kunt via deze link eenvoudig een account aanmaken bij de www.hinderapp.nl.

veiligebuurt

Link

Samen maken we de buurt veilig

Help mee om uw buurt veilig te houden voor iedereen. Ontvang urgent nieuws en tips van onder andere Politie en Burgernet, of geef zelf verdachte situaties door. Doe mee!

Met je als Farmsumer ook aan via www.veiligebuurt.nl

 

 

 

 

Download voor
iOS

Download de app, doe mee en help de buurt veiliger te maken.

 

Download voor
Android

Download de app, doe mee en help de buurt veiliger te maken.

App store Play Store

Bewegen in de openbare ruimte

Link

Bewegen is gezond maar niet (altijd) gemakkelijk. Is het voor u lastig om in beweging te komen door lichamelijke ongemakken of andere drempels waarbij u wel wat hulp en advies bij kan gebruiken? Of heeft u zin om weer lekker te gaan sporten? Kom dan eens vrijblijvend langs bij de beweegtuin in Delfzijl, Farmsum of Spijk. Een beweegtuin bestaat uit een gevarieerde samenstelling van beweegtoestellen waar zowel conditie als krachtoefeningen kunnen worden gedaan. Aankomende periode kunt u kennismaken met de beweegtuin, kom zonder opgave lekker bewegen. We houden ons natuurlijk aan de coronamaatregelen. Op bepaalde tijdstippen is professionele begeleiding aanwezig om samen met u te bewegen en te kijken wat de mogelijkheden zijn.  Doormiddel van de beweegtuinen willen wij senioren stimuleren om regelmatig, op ongedwongen manier en met plezier te bewegen.

 Voor tijden en data kunt u kijken op onze facebookpagina: Huis voor de sport Groningen team Eemsdelta of contact opnemen met Leah Schans: l.schans@hvdsg.nl

 Mochten jullie verder nog vragen hierover hebben, stuur mij gerust een berichtje.

Met sportieve groet, Leah Schans
Beweegcoach gemeente Eemsdelta

verkeerslicht

Link

Iedereen kent het verkeerslicht op de Hogerlandsterweg.

Of je nu in de wijk Oosterveld woont, of je kind gaat in Borgshof naar school, iedereen komt er langs.

Een groot kruispunt met veel verkeer waar onze kinderen elke dag weer overheen moeten, en al jaren is er 1 licht kapot en is het ondertussen heel duidelijk dat het kruispunt aan vernieuwing toe is.
Gelukkig gaat de Gemeente Delfzijl er nu iets aan doen!

Zij willen dat kruispunt veranderen in een rotonde.

Om er een rotonde van te maken was snel bedacht, maar de uitvoering hiervan; hoe komt het eruit te zien, maar vooral, hoe maken we het zo veilig mogelijk voor overstekende mensen, en mensen op de fiets?

Daar hebben wij jullie bij nodig; wij zoeken mensen die samen met ons, en de gemeente, om de tafel willen, en met ideeën komen.

Hoe gaat het straks met de Borgweg, en de Farmsumerzijl?

Hoe zorgen wij ervoor dat mensen zich er goed bewust van zijn dat ze een schoolzone  inrijden, en er dus kinderen oversteken, maar ook fietsende mensen elke dag op weg naar hun werk.

Wij willen jullie daarom uitnodigen om samen met ons een dorpsraad te vormen; die alle voor en tegen, alle argumenten en goede ideeën op papier zet en dan samen met de gemeente een duurzame, maar vooral veilige rotonde gaat ontwerpen.

1 waarop elke Farmsumer die er overheen moet, trots kan zijn.

Opgeven kan via stichtingaeolus@home.nl

Of via telefoonnummer; 06 55 97 02 60

Begin januari 2021 willen wij dan een dorpsraad formeren voor overleg met de gemeente.

De datum volgt zo snel mogelijk.

► Schrijver(s) gezocht!!

Link

Vind jij schrijven leuk?
Weet jij altijd wel een nieuwtje te vinden?
Vind jij het leuk om diverse activiteiten te bezoeken?

DAN ZOEKEN WE JOU!!!

Farmsum.net zoekt schrijvers voor hun website pagina. Wij willen meer nieuws en weetjes vanuit onze dorp op onze website zetten. Hierbij kun je denken aan een verslag van diverse verslagen, maar ook kennismaking met het bedrijfsleven, vrijwilligers en professionals in ons mooie dorp.

Eigenlijk heb je de vrije hand in het zoeken van nieuws & weetjes over onze dorp!

Heb je een leuk idee neem dat even contact op met Udo Zeeman info@farmsum.net